Сторінки

вівторок, 8 березня 2016 р.

Святкувати чи ні?


 " Заборонити не можна продовжувати". Де слід ставити кому, якщо йдеться про свято 8 березня сьогодні? Із виходом закону про декомунізацію враз постало питання про сумнозвісне радянське походження цього свята. А, отже, і про доцільність святкування його взагалі. Але не слід забувати, що у різні часи до цієї дати завжди були різні підходи. Започатковане як пролетарське феміністське свято жінок-робітниць, згодом отримало статус Міжнародного дня боротьби за права жінок (1977 року за рішенням ООН).
    У ХХІ століття воно зайшло уже як звичайний Міжнародний жіночий день і мало хто згадує Клару Цеткін. Швидше, 8 березня у теперішнього покоління асоціюється із весною та жінкою - прекрасною і неповторною музою, яка завжди надихала сильну половину. Напевно було б справедливо усе залишити саме так. Адже жінка була, є і буде.
   У цей день не можна не згадати тих, на кого хочеться рівнятись, які викликають щирий захват своїми вміннями, талантами та наполегливою працею. Які справді змінювали і змінюватимуть світ. Ось вони - ВИДАТНІ ЖІНКИ УКРАЇНИ 

Немає коментарів:

Дописати коментар